JLPT – 1992 – Yonkyuu – Dokkai Bunpou – Part 3 – Answer Sheet

Posted on

問題用紙

1992 4級

文字・語彙

(100点 25文)

問題III____のところになにをいれますか。1234からいちばんいいものをひとすえらびなさい。

1.なのかのつぎは____です。

1.とおか 2.ようか 3。むいか 4.よっか 

Answer : 2

Hiragana : Nanoka no tsugi wa youka desu.

Meaning : After 7th is 8th.

The answer is the second one. It is natural that after 7th is 8th. なのかmeans and ようかmeans 8th.

2.わたしはゆうべともだちに____をかきました。

1.ふうとう 2.きっと 3.でんわ 4.てがみ

Answer : 4

Hiragana : Watashi wa yuube tomodachi ni tegami wo kakimashita.

Meaning : Last night I wrote a letter to my friend.

3.わたしのすきなスポーツは____です。

1.ピアノ 2.ふたり 3.スキー 4.テーブル

Answer : 3

Hiragana : Watashi no suki na supo-tsu wa sukidesu.

Meaning : My favourite sport is ski.

4.わたしのうちにねこが____います。

1.ふたつ 2.ふたり 3.にだい 4.にひき

Answer : 4

Hiragana : Watashi no uchi ni neko ga nihiki imasu.

Meaning : There are two cats in my home.

In Japanese language, we are using ひきas a countable noun for counting small
animal such as cats, dogs.

5.このみちは____です。

1.わかい 2.うすい 3.せまい 4.おもい

Answer : 3

Hiragana : Kono michi wa semai desu.

Meaning : This road is narrow.

6.さかながかわを____います。

1.およいで 2.はしって 3.あるいて 4.とんで

Answer : 1

Hiragana : Sakana ga kawa wo oyoide imasu.

Meaning : Fish swims in the river.

7.きのうのパーチイでやまださんに____あいました。

1.はじめ 2.はじめて 3.はじめの 4.はじめから

Answer :

Hiragana : Kinou no pa-ti– de Yamada-san ni hajimete aimashita.

Meaning : Yesterday party is the first time met Yamada.

8.たなかさんはきょうはあおいズボンを____います。

1.かぶって 2.はいて 3.きて 4.かけて

Answer : 3

Hiragana : Tanaka-san wa kyou wa aoi zubon wo kite imasu.

Meaning : Tanaka today wear a blue trousers.

9.えきででんしゃに____ます。

1.のり 2.とり 3.すわり 4.のぼり

Answer : 1

Hiragana : Eki de densha ni norimasu.

Meaning : (I) take a train in the station.

10.まちださんはせいが____です。

1.とおい 2.ながい 3.おもい 4.たかい

Answer : 4

Hiragana : Machida-san wa sei ga takai desu.

Meaning : Machida is tall.

Leave a Reply