JLPT – 1991 – Yonkyuu – Dokkai Bunpou – Part 2 – Answer Sheet

Posted on

 

問題用紙

1992 4級

文字・語彙

(100点 25文)

問題II____のことばはどうかきますか。1234からいちばんいいものをひとすえらびなさい。

Part II What should be inserted in the underlined part?. Please choose the best answer from 1 2 3 4

1.ははまいにちだいがくとしょかんではたらいています。

Romaji : Haha wa mai nichi, daigaku no toshokan de hataraite imasu.

Meaning : Everyday mom works at the university’s library.

(1)。はは 1. 2.火 3。母 4.毋 

Answer : 3

The first option is the kanji for father which is read as ‘chichi’ and the second option is the kanji for fire which is read as‘hi’and the fourth option doesn’t mean anything.

(2)。まいにち 1.宙日   2. 3.毎日 4.

Answer : 3

All of the options ends with the same kanji which is read as ‘にち’. But the right answer for ‘まい’is in the third option. The first, second and fourth option doesn’t mean anything.

 

(3)。だいがく 1.大 2.大挙  3.大楽 4.大学

Answer : 4

All of the options starts with the same kanji which is read as ‘だい’. But the right answer for ‘がく’is in the fourth option. The first, second and third option doesn’t mean anything.

 

(4)。としょかん 1.図所館 2.図書館 3.読所館 4.読書館

Answer : 2

The most right answer is performed the first and second option.But the different part is the middle kanji in those two options. The right one is the second option, although andis read as‘しょ

 

2.あには、ちいさいらじおをぽけっとにいれてでかけます。そして、でんしゃのなかでききながらかいしゃにいきます。

Romaji : Ani wa, chiisai rajio wo poketto ni iretedekakemasu. Soshite, densha no naka de kikinagara kaisha ni ikimasu.

Meaning : My older brother, pull out a small radio which is inserted in his pocket. And then, while listening to it inside the train, go to work.

 

(1)。ちいさい 1.中さい 2.少さい 3.小さい 4.大さい

Answer : 3

The right answer is the third option. The other option cannot be read by joining it with the ‘さい‘ part.

 

(2)。らじお 1.ラオ 2.ラジオ 3.ウオ 4.ウジオ

Answer : 2

The right answer is the second option. The first and the third one cannot be read since the middle katakana letter doesn’t have that form so it cannot be read, the fourth one can be read as ‘ujio’.

 

(3)。ぽけっと 1.ボケッと 2.バケット 3.ポケット 

    4.パケット

Answer : 3

The right answer is the third option. The first one is read as ‘boketto’, the second option is read as ‘baketto’ and the fourth option is read as ‘paketto’.

 

(4)。でかけ 1.外かけ 2.来かけ 3.行かけ 4.出かけ

Answer : 4

The right answer is the fourth option. All of the other options besides four cannot be read by using the かけpart.

 

(5)。でんしゃ 1.電車 2.車 3.電東 4.

Answer : 1

The right answer is the first option. The other option is deceiving. Kanjiis read as ‘rai’which doesn’t mean anything but it means ‘lightning’when it act alone. It is used as a deceiving kanji since its form is look alike with . Kanji is read as ‘tou’ and means ‘east’ when it act alone. It is used as deceiving kanji since its form is look alike with .

 

(6)。ききながら 1.閉きながら 2.開きながら 3.問きながら 

    4.聞きながら

Answer : 4

The fourth option is the right answer. The other answers besides four cannot use the end part ‘きながら’ to be read. All other option is using kanji , , that look alike, those kanjis have been used to deceive in searching for the real answer.

 

Leave a Reply